Velkommen til min madblog. Her lægger jeg de opskrifter ud som jeg elsker at lave - alt fra god hverdagsmad til gæstemad. Jeg tager udgangspunkt i danske råvarer og selvfølgelig bruger jeg helst kun ting der er i sæson - fordi de smager bedst og så er det en fornøjelse at spise varieret året igennem. Jeg håber meget, at andre vil bruge nogle af mine opskrifter og få en dejlig madoplevelse ud af det. God fornøjelse og velbekomme. Kærlig hilsen Mette Storm
søndag den 25. september 2011
Svampe HØST
Lørdagens svampe jagt blev til svampe høst. Skovbunden var fyldt med tragtkantareller - de stod smukt i store klaser. Efter nogle timer havde vi samlet 2,3 kg tragtkantareller og lidt alm kantareller.
Da vi hælde høsten ud på en udbredt avis fyldtes spisestuen med en skøn duft af kantareller. Vi fandt børsterne frem og rensede alle svampene, dog afbrudt af et par spisepauser, hvor vi prøve smagte de forskellige kantareller. Der var en helt tydelig forskel de alm kantareller havde en rund, bløde og nøddeagtig smag mens tragtkantarellerne var mere delikate, men fælles for dem begge er, at har de den mest vidunderlige duft, konsistens og smag.
De rensede svampe blev sauteret, så de kunne komme i fryseren, en lille del blev tørret i ovnen andre blev kogt og lagt i glas, overhældt med olivenolie, hvidløg, peberkorn og laurbærblade - det har jeg aldrig prøvet, men jeg tænker at de kan steges på panden med et godt resultat.
De sidste svampe blev brugt til en klassisk flødestuvning med hvidløg - dette blev spist til en dejlig steak med tomatsalat med hyldeblomsteddike og det godt glas rødvin.
Intet mindre end en skøn og dejlig lørdag
Da vi hælde høsten ud på en udbredt avis fyldtes spisestuen med en skøn duft af kantareller. Vi fandt børsterne frem og rensede alle svampene, dog afbrudt af et par spisepauser, hvor vi prøve smagte de forskellige kantareller. Der var en helt tydelig forskel de alm kantareller havde en rund, bløde og nøddeagtig smag mens tragtkantarellerne var mere delikate, men fælles for dem begge er, at har de den mest vidunderlige duft, konsistens og smag.
De rensede svampe blev sauteret, så de kunne komme i fryseren, en lille del blev tørret i ovnen andre blev kogt og lagt i glas, overhældt med olivenolie, hvidløg, peberkorn og laurbærblade - det har jeg aldrig prøvet, men jeg tænker at de kan steges på panden med et godt resultat.
De sidste svampe blev brugt til en klassisk flødestuvning med hvidløg - dette blev spist til en dejlig steak med tomatsalat med hyldeblomsteddike og det godt glas rødvin.
Intet mindre end en skøn og dejlig lørdag
lørdag den 24. september 2011
Sensommer på 3 sal
Solen er så småt begyndt at titte frem - jeg kunne ikke sove mere. Jeg har tænkte meget over at oprette en blog - den skal primært handle om min glæde ved at lave mad. Jeg elsker at lave mad og jeg laver meget af det - det er en del af min job, som hjemkundskabslærer og det er min måde at vise kærlighed til andre, det er den bedste måde at slappe af på og så er det heldigvis livsnødvendigt.
Jeg tror denne lørdag bliver en af de skønne, da der skal samles svampe senere i dag. Hvidløget, løvstikken, persillen og fløden venter forventningsfuldt i mit køkken til at gøre disse dejlige svampe selskab senere, når vi forhåbentlig kommer hjem med en stor høst.Først skal der dog bages nogle dejlig langtidshævede brød - de ligge fint på køkkenbordet og gør sig klar til at lande på min stenplade.
Tænker, at det bliver fantastisk at dele min mad glæde med andre.
Abonner på:
Opslag (Atom)